Aankoopadvies voor MacBook’s en iMac’s maart 2017

Aankoopadvies voor iMac en MacBook's

Dit aankoopadvies is intussen achterhaald. Het meest recent advies vind je hier: https://www.mackopen.be/aankoopadvies/

Regelmatig krijgen we de vraag voorgeschoteld of het nu wel de moment is om een iMac of MacBook (Pro) te kopen en vooral welke iMac of MacBook (Pro) je best zou kopen. Daarom brengen we vanaf nu 3 maandelijks een aankoopadvies voor Macbook’s en iMac’s.

Gedurende deze drie maand passen we deze pagina aan met de nieuwste informatie hierdoor is onze pagina dus steeds up-to-date. bij onze keuze welke iMac of MacBook Pro je best kan kopen baseren we ons op verschillende criteria. Hiervoor houden we rekening met de tijdstip van het jaar, laatste releases van Apple, laatste Apple geruchten en komende Apple events. Doorheen de jaren hebben we voldoende ervaring opgedaan om je deskundig te adviseren, mocht je twijfels hebben of vragen dan mag je ons steeds contacteren of reageren onder dit bericht.

Aankoopadvies 21 inch iMac

De laatste update van Apple bij de iMac’s dateert van oktober 2015. Het is dan ook meer dan waarschijnlijk dat Apple nog dit jaar een update zal brengen van de 21 inch iMac, wil dat zeggen dat je nu geen iMac moet kopen? Neen, 2016 bracht vooralsnog geen spectaculaire vernieuwingen mee op hardware gebied. Toch valt het aan te bevelen om de meest geavanceerde 21 inch iMac te kopen. Zijnde de 21 inch iMac met 4K retina scherm.

Beste aankoop 21 inch iMac: iMac 3,1 GHz Retina 4K (model: MK452FN/A)

Aankoopadvies maart 2017 4K iMac

Officiële Apple prijs: € 1729

Beste prijs:

Aankoopadvies 21 inch iMac

€ 1529

Aankoopadvies 21 inch iMac

€ 1729

Vind hier een overzicht van alle iMac’s en hun prijzen

 

Aankoopadvies 27 inch iMac

Ook bij de 27 inch iMac dateert de laatste update van oktober 2015. Ook hier verwachten we nog dit jaar een update. Het belangrijkste verschil hier is dat alle 27 inch modellen reeds voorzien zijn van een uitmuntend 5K scherm. Gelet op het belang van snelheid en het feit dat er mogelijks tegen eind dit jaar een update komt adviseren we het tussenmodel te kopen. Deze beschikt over een Fusion drive (SSD & klassieke harde schijf gecombineerd) en heeft een voldoende sterke grafische kaart.

Beste aankoop 27 inch iMac: 3,2 GHz Retina 5K (model: MK472FN/A)

Aankoopadvies 27 inch iMac

Officiële prijs Apple: € 2329

Beste prijs:

Aankoopadvies 27 inch iMac

€ 2329

Aankoopadvies 27 inch iMac

€ 2329

Vind hier een overzicht van alle iMac’s en hun prijzen

 

Aankoopadvies MacBook

De Macbook kreeg zijn laatste update in april 2016. Van dit model verwachten we nog dit jaar een kleine update. De MacBook vervangt de MacBook Air en is enkel verkrijgbaar met een 12 inch retina scherm. Hij is uitermate draagbaar en tegelijk een kleine krachtpatser met een ongeziene batterijduur van 10 uur. De MacBook is te verkrijgen in 4 kleuren: Spacegrijs, Zilver, Goud en Roségoud. Hier kunnen we het basismodel aanraden daar deze laptop zich echt richt naar de standaard gebruiker die aan tekstverwerking doet en surft, bovendien kan je met 256GB aan flashgeheugen al heel wat doen.

Beste aankoop 12 inch MacBook: 1,1 GHz – 256GB (model: MLH72FN/A)

Aankoopadvies 12 inch MacBook

Officiële Apple prijs: € 1449

Beste Prijs:

Aankoopadvies 12 inch MacBook

€ 1449

Aankoopadvies 12 inch MacBook

€ 1399

 

Aankoopadvies MacBook Pro

De MacBook Pro heeft een aanzienlijke update gekregen eind 2016. Momenteel zijn er nog geen indicaties dat we snel een update mogen verwachten van de MacBook Pro, wel verwachten we eind 2017 een kleine update met snellere processoren. Sinds de komst van de TouchBar kan er gekozen worden tussen een model met of zonder TouchBar. Ons advies is echter enkel het model met TouchBar te kopen. Wens je geen TouchBar dan adviseren we het oudere 2015 model te kopen dit model is gunstiger geprijsd en is nog voorzien van een SD kaartlezer. De nieuwe 2016  MacBook Pro met TouchBar heeft geen SD kaartlezer. Voor de doorsnee gebruiker is het 13 inch scherm voldoende groot, professionele gebruikers raden we het 15 inch scherm aan.

Beste aankoop MacBook Pro: 13 inch MacBook Pro 2,9 GHz – 256 GB (model: MLH12FN/A)

Aankoopadvies MacBook Pro

Officiële Apple prijs: € 1999

Aanbevolen bij:

Aankoopadvies MacBook Pro

€ 1899

Vind hier een overzicht van alle MacBook Pro’s en hun prijzen

 

Aankoopadvies Mac voor studenten

Ook voor studenten voorzien we een aankoopadvies voor studenten is gebruiksgemak en batterijduur van cruciaal belang. We adviseren hier ook de MacBook Pro aan met TouchBar enig minpuntje is het ontbreken van gewone USB poorten. De USB-C poorten kunnen momenteel een handicap zijn, maar hierdoor is je toestel wel “future proof”. De MacBook Pro is klaar voor de toekomst en daar kunnen studenten alleen maar tevreden om zijn. Bovendien krijgen studenten bij Apple een mooie korting.

Beste aankoop Mac voor studenten: 13 inch MacBook Pro 2,9 GHz – 256 GB (model: MLH12FN/A)

Aankoopadvies MacBook Pro

Officiële Apple prijs: € 1999

Studenten prijs:

Apple Aankoopadvies voor studenten

€ 1879,13

Had je als student liever een andere Mac of had je graag de studenten prijs geweten van andere Macs. Dan kan je eens kijken in ons overzicht Macs met studentenkorting.

Persoonlijk aankoopadvies voor je iMac, MacBook Pro of MacBook

Het spreekt voor zich dat dit enkel indicaties zijn, iedereen heeft een andere voorkeur en andere prioriteiten. Heb je nog vragen, problemen, opmerkingen of wens je advies op maat aarzel dan niet om ons te contacteren. Dat kan door te reageren onderaan dit bericht of door ons te contacteren via het contact formulier.

Wacht, je mist aanbiedingen! Vergelijk voor je vertrekt.


Door te vergelijken bij alle aanbieders kan je veel besparen.

 

Apple is onze passie, met MacKopen.be proberen we onze passie voor Apple te delen. Apple is prijzig, net daarom is MacKopen opgericht. Daarnaast zorgen we er graag voor dat je elk jaar je nieuwe iPhone of andere Apple toestellen zo snel mogelijk hebt na de lancering, zonder meerkost :-)

Geen reacties

Leave a reply

MacKopen.be
Logo