Aankooptips voor iMac en MacBook 2017

Aankoopadvies voor iMac en MacBook's

Enkele maanden geleden brachten we voor het eerst een aankoopadvies uit voor iMac en MacBook Pro. Intussen heeft Apple nieuwe modellen uitgebracht, hoogtijd dus voor een nieuw aankoopadvies. 

Begin juni bracht Apple na lange tijd wachten een vernieuwde iMac en MacBook (Pro). Voor de iMac zijn de vernieuwingen het grootst. De MacBook Pro, MacBook en MacBook Air kregen een nieuwe processor en bleven grotendeels onveranderd qua hardware. Het beste nieuws is dat de iMac verlaagt is in prijs en dat de immens populaire MacBook Air ook voorzien is van een processor update.

Beste Mac voor een klein budget

Heb je een niet al te groot aankoopbudget maar wil je toch graag een Mac kopen? Dan hebben we voor jou deze Low budget Mac geselecteerd. Zowel in de vorm van een MacBook als in de vorm van een iMac. Beide toestellen zijn performant en kunnen met gemak de dagdagelijkse taken aan.

 

Low Budget iMac

Officiële Apple prijs: € 1299
Prijsvergelijking: 21,5 inch iMac 2,3 GHz (MMQA2FN/A)

 

 

Goedkope MacBook Air


Officiële Apple prijs: € 1099
Prijsvergelijking: 13 inch MacBook Air 1,8GHz 128GB

 

Aankooptip 21 inch iMac

Wanneer je investeert in een Mac dan is duurzaamheid een van de speerpunten. Je wilt dat je iMac zolang mogelijk meegaat. Macs hebben sowieso een langere levenscyclus dan gewone PC’s, reken op ongeveer 5 jaar, zelfs langer is zonder problemen haalbaar. In dat opzicht is het belangrijk een configuratie te kopen die qua hardware voorzien is op die langere levensduur. Daarnaast wil je ook waar voor je geld krijgen. Bij een 4K iMac krijg je altijd waar voor je geld, een 4K  scherm kost je alleen al € 749. Tel daar de hardware bij en je zal zien dat een 4K iMac zijn geld meer dan waard is. Daarom is de high-end 21 inch iMac ons aankoop advies.

Aankoopadvies 21 inch iMac

Officiële Apple prijs: € 1699
Prijsvergelijking: 21,5 inch 4K iMac 3,4 GHz (MNE02FN/A)

Aankooptip 27 inch iMac

Eigenlijk zou iedereen een 27 inch iMac moeten kopen. Sinds juni zijn de prijzen gezakt van de iMac, en het meest opvallend is de prijsdaling bij de 27 inch iMac. Elk model beschikt nu over een 5K scherm, een scherm om bij te likkebaarden. Een gelijkwaardig 5K scherm kost je € 1399. De goedkoopste 27 iMac kost je € 2099. Met Fusion Drive van 1TB, 8GB RAM (vergeet niet, bij de 27 inch iMac kan je eenvoudig zelf RAM toevoegen) en een grafische kaart. De instap 27 inch iMac is dan ook ons aankoopadvies.

 

Aankoopadvies 27 inch iMac

Officiële Apple prijs: € 2099
Prijsvergelijking: 27 inch 5K iMac 3,4 GHz (MNE92FN/A)

 

Aankoopadvies MacBook Pro

De MacBook Pro heeft een aanzienlijke update gekregen eind 2016. Sinds de komst van de TouchBar kan er gekozen worden tussen een model met of zonder TouchBar. Ons advies is echter enkel het model met TouchBar te kopen. De nieuwe 2016  MacBook Pro met TouchBar heeft geen SD kaartlezer. Voor de doorsnee gebruiker is het 13 inch scherm voldoende groot, professionele gebruikers raden we het 15 inch scherm aan. In juni 2017 heeft de MacBook Pro een kleine processor update gekregen.

Beste aankoop MacBook Pro: 2017 13 inch MacBook Pro 2,9 GHz – 256 GB (model: MPXV2FN/A)

Aankoopadvies MacBook Pro

Officiële Apple prijs: € 1999

Aanbevolen bij:

Vind hier een overzicht van alle MacBook Pro’s en hun prijzen

Aankoopadvies voor studenten

Studenten kunnen korting krijgen op alle Macs, neem gerust eens een kijkje in ons overzicht Macs met studentenkorting. Let echter goed op. Soms zijn de prijzen in andere webshops goedkoper, ga daarom zeker steeds vergelijken!

Wacht, je mist aanbiedingen! Vergelijk voor je vertrekt.


Door te vergelijken bij alle aanbieders kan je veel besparen.

 

Apple is onze passie, met MacKopen.be proberen we onze passie voor Apple te delen. Apple is prijzig, net daarom is MacKopen opgericht. Daarnaast zorgen we er graag voor dat je elk jaar je nieuwe iPhone of andere Apple toestellen zo snel mogelijk hebt na de lancering, zonder meerkost :-)

Geen reacties

Leave a reply

MacKopen.be
Logo