Apple stelt de nieuwe iMac voor, dit zijn de prijzen

iMac promotie van de week

Apple heeft tijdens zijn WWDC 2017 Keynote een nieuwe iMac voorgesteld, de MacBooks zijn voorzien van een update. Voor de iMacs was het hoogtijd voor een update, de laatste update dateerde al van het najaar van 2015.

De populaire all-in-one desktop van Apple heeft eindelijk een update gekregen. Qua design zijn er gene veranderingen. Veranderingen zijn er vooral onderhuids met snellere en nieuwere processoren, snellere grafische kaarten USB 3 en Thunderbolt 3.

Intel Kaby Lake iMacs

Alle iMacs zijn nu uitgerust met de nieuwste Intel Kaby Lake processoren. Hierdoor gaan de topsnelheden van de iMacs een stuk de hoogte in. Voor de 21,5 inch iMac is dat 3,6GHz en voor de 27 inch iMac is dat nu 4,2GHz. Het RAM geheugen krijgt ook een boost met een capaciteit tot 64GB voor de 27 inch versies en tot 32GB voor de 21,5 inch versies.

Verder moeten we ook zeker vermelden dat de 21,5 inch iMacs met 4K scherm nu eindelijk ook een aparte video kaart hebben en dat ze nu ook standaard een fusion drive meekrijgen. Bij de 27 inch iMac zien we nieuwe videokaarten verschijnen, alles bij elkaar genomen wordt de 27 inch iMac tot wel 50% sneller.

iMac daalt in prijs

Apple heeft naast een hardware update ook een prijs update doorgevoerd bij de iMacs. Verrassend genoeg valt deze bij de iMac behoorlijk gunstig uit.

De 21,5 inch iMac

De instap 21,5 inch iMac is dan wel met € 20 in prijs gestegen (€ 1299). Het is nu wel een volwaardige iMac geworden met een 2,3GHz processor.

Nieuw is de 4k 21,5 inch iMac voor € 1499. Voor die prijs krijg je een iMac met 3,0-GHz quad-core Intel Core i5-processor, 8GB RAM en een toegewijde videokaart: Radeon Pro 555 met 2 GB videogeheugen. Wat ons betreft absoluut de beste keuze voor een 21,5 inch iMac.

Voor € 200 meer heb je een 4K iMac met 3,4-GHz quad-core Intel Core i5-processor, 8GB RAM en een toegewijde videokaart: Radeon Pro 560 met 4 GB videogeheugen. (€ 1699). Enkel deze versie beschikt standaard over een Fusion Drive.

De 27 inch iMac

Vanaf nu hebben alle 27 inch iMacs een Fusion Drive. Hier zijn alle modellen in prijs verlaagt, wat ze aantrekkelijker maakt dan ooit tevoren. Daarnaast beschikken alle modellen over een toegewijde videokaart en hebben ze standaard 8GB RAM. In tegenstelling tot de 21,5 inch iMac kan je bij de 27 inch iMac zelf je RAM geheugen uitbreiden.

Zoals jullie van ons gewoon zijn zullen we spoedig onze prijsvergelijkingstabellen aanpassen. Het is nog even wachten tot de iMacs tot bij de retailers geraken om prijzen te vergelijken. Let wel op, na de lancering van nieuwe producten is het even wachten op prijsverschillen. Vermoedelijk zien we pas prijsverschillen in augustus, voor de start van het nieuwe academie jaar.

Wil je intussen koopjes doen? Dan kan je nu een iMac kopen van voorgaand modeljaar (Late 2015) deze zullen sterk in prijs dalen.

 

Wacht, je mist aanbiedingen! Vergelijk voor je vertrekt.


Door te vergelijken bij alle aanbieders kan je veel besparen.

 

Apple is onze passie, met MacKopen.be proberen we onze passie voor Apple te delen. Apple is prijzig, net daarom is MacKopen opgericht. Daarnaast zorgen we er graag voor dat je elk jaar je nieuwe iPhone of andere Apple toestellen zo snel mogelijk hebt na de lancering, zonder meerkost :-)

Geen reacties

Leave a reply

MacKopen.be
Logo