Dual-sim op de iPhone Xs en iPhone Xr in Belgie, een stand van zaken

Dual Sim iphone Xs iPhone Xr België
Update - 2018.09.20Opzoek naar een iPhone Xs? Bekijk hier de voorraad van de iPhone Xs

Met de iPhone Xs en de iPhone Xr ondersteunt Apple voor het eerst “Dual-sim”. Handig voor wie beschikt over 2 telefoonnummers, zoals 1 voor het werk en 1 voor je privé. Maar deze Dual-sim functie werkt niet met 2 fysieke simkaarten. Wel met een zogenaamde eSim.

En net daar kan het schoentje wringen. De telecom providers zijn in België nogal gehecht aan hun simkaart. De vraag is dus hoelang het zal duren vooraleer we in België ondersteuning gaan zien voor de eSim. Voor we kunnen gebruik maken van de Dual-sim functie in de iPhone Xs (Max) en iPhone Xr moeten de providers immers de eSim van Apple ondersteunen.

Stand van zaken

Alhoewel de meeste providers staan te springen om de iPhone Xs en iPhone Xr te verkopen lijken ze minder happig om de e-Sim te ondersteunen. Kijk maar naar de Apple Watch series 3 waarvan de e-Sim (4G) ook nog steeds niet wordt ondersteund door onze providers.

Een klein onderzoek leert ons dat we niet hoeven te wanhopen. Een rondvraag van enkele twitteraars leert ons dat de e-Sim alvast door 1 provider zal worden ondersteund. Orange gaf te kennen snel de e-Sim van de iPhone Xs en iPhone Xr te ondersteunen.

Goed nieuws dus voor de Orange klanten. Andere providers hebben of nog niet gereageerd of wouden hierover nog geen informatie geven. Mobile Vikings wou dan weer kwijt momenteel nog geen plannen te hebben om de eSim te ondersteunen.

Het is dus afwachten wat de andere providers, Proximus en Telenet gaan doen. Ben je van plan de iPhone Xs of iPhone Xr te kopen? Bekijk hier de voorraad van de iPhone Xs. Klik hier voor de iPhone Xr

Wacht, je mist aanbiedingen! Vergelijk voor je vertrekt.


Door te vergelijken bij alle aanbieders kan je veel besparen.

 

Apple is onze passie, met MacKopen.be proberen we onze passie voor Apple te delen. Apple is prijzig, net daarom is MacKopen opgericht. Daarnaast zorgen we er graag voor dat je elk jaar je nieuwe iPhone of andere Apple toestellen zo snel mogelijk hebt na de lancering, zonder meerkost :-)

2 Comments
  1. En wat met Apple watch 4 LTE? Nog steeds geen ondersteuning voor in België?

  2. Dat vraag ik me inderdaad ook af. E-sim is net in de Watch het interessantste (voor meeste klanten, denk ik dan). Ik hoef in mijn privé niet gestoord te worden als ik neit wil. Doorschakelen is – wanneer ik dat nodig vind – iets wat al lang bestaat, en het werkt perfect.

Leave a reply

MacKopen.be
Logo