10 redenen waarom je een Mac zou moeten kopen

10 redenen waarom een mac kopen

Waarom zou je kiezen voor een Mac en niet voor een alledaagse PC? Wij geven je 10 redenen waarom een Mac je een Mac zou moeten overwegen. 

Het is een veel gestelde vraag, waarom zou je eigenlijk moeten kiezen voor een Mac computer? Er zijn heel wat redenen waarom je voor een Apple computer zou moeten kiezen. Niet voor niets zijn Apple fans hun merk zo trouw, geen enkel ander computermerk ter wereld doet hen dat na. De belangrijkste redenen waarom we zo gek zijn van Mac’s gaan we alvast hier even opsommen.

1. Hardware & software integratie

De Software voor de Mac is specifiek gemaakt voor diens hardware, hierdoor loopt alles lekker vlot. Je Mac start in no-time op, zelfs 5 jaar na aankoop. Dat terwijl Windows gemaakt is voor ontelbaar veel verschillende hardware configuraties, en dat zorgt er voor dat Windows veel logger en trager is.

2. macOS

Het besturingssysteem van Apple macOS heeft een uitmuntende reputatie. macOS is snel, stabiel en zeer gebruiksvriendelijk. Voor wie overstapt van Windows is aanpassen niet zo moeilijk en daarnaast kan je voor wie het zou wensen ook Windows installeren op je Mac. Maar hé, wie wilt er nog Windows op zijn Mac als je macOS hebt.

3. Apple eco systeem

Apple Handoff is een van de grote voordelen van een MacVoor wie reeds een iPad of iPhone in zijn bezit heeft is de Mac de computer die je moet hebben. Dankzij een systeem dat Apple “Handoff” noemt kan je zonder probleem doorgaan op je Mac met wat je aan het doen was op je iPhone. Denk aan het verder typen aan een email, aan het surfen op je iPhone maar die site is niet duidelijk op je iPhone? Geen probleem in 1 klik surf je verder op je Mac. Iemand belt je op je telefoon maar je hebt alleen je Mac in de buurt, beantwoord dat telefoontje met 1 klik op je Mac. SMS’jes versturen via je Mac, je Mac ontgrendelen met je Apple Watch. Je kan het zo gek niet bedenken, het gaat allemaal naadloos, zonder ook maar iets te moeten installeren. Het werkt out of the box!

4. De prijs (Ja echt!)

Of je het nu gelooft of niet, maar een iMac of MacBook (Pro) is op langere termijn echt goedkoper dan een doorsnee computer. Dit om verschillende redenen, natuurlijk is de aankoopprijs van een Mac duurder dan een doorsnee computer, maar je moet het volledige plaatje bekijken. Zo gaat een Mac gemiddeld veel langer mee dan een gewone computer, bovendien is zijn tweedehands waarde of inruilwaarde veel hoger dan die van een PC, meer daarover in deze blog. Bovendien ben je bij ons op het juiste adres om je iMac of MacBook te kopen aan een zo laag mogelijke prijs

5. Virussen, of het gebrek daaraan

We gaan niet beweren dat er geen virussen zijn voor de Mac, die zijn er wel degelijk. Maar in véél minder grote aantallen dan voor Windows. Eigenlijk is het zo dat ik persoonlijk in mijn 7 jaar dat ik nu een Mac gebruik nog nooit ben geconfronteerd met een virus of spyware, malware.

6. Upgrades en updates

Heb je nu een Windows computer? Ben je dat tijdsverlies door updates niet beu? macOS heeft eens om de twee maand een update, meestal doet je Mac dat zelfs snachts terwijl jij je Mac niet nodig hebt. Daarnaast zijn de jaarlijkse upgrades altijd gratis!

macOS updates zijn niet zo vervelend als Windows updates

7. Bouwkwaliteit

De bouwkwaliteit van Apple is bijna ongezien in zijn sector. De aluminium behuizing zorgt ervoor dat de toestellen meer dan degelijk aanvoelen.

8. Beeldkwaliteit2017 iMac Prijzen vergelijken

Apple Mac’s beschikken over een ongeziene beeldkwaliteit. Met als paradepaardjes de 27 inch 5K iMac, de 21 inch 4K iMac en de retina schermen van de MacBook Pro. Een beeldkwaliteit die weinig andere PC fabrikanten kunnen evenaren.

9. Klantendienst

Ook de support van Apple en de dienst naverkoop zijn van een topniveau. Een vraag over je Mac? Wandel gewoon even de Apple Store in Brussel binnen. Je kan er zelfs een gratis cursus beeldbewerking krijgen!

10. Klant tevredenheid

Gebruikers van iMac’s en Macbook’s zijn meestal heel tevreden van hun producten, in de IT sector zijn Apple gebruikers de meest tevreden gebruikers. Je weet wat ze zeggen “Once you go Mac, you never go Back!”

Heel veel mensen twijfelen of ze wel een Mac zouden kopen. Dat is echter voor niets nodig, Apple zorgt er voor dat een overstap van Windows zonder problemen verloopt. En bij ons vind je ongetwijfeld de beste prijs voor je Mac.

Meest gekozen iMac Meest gekozen MacBook Pro Goedkope MacBook Air Apple opruiming
iMac Prijzen vergelijken MacBook Pro prijzen MacBook Air prijzen Apple uitverkoop: iMac MacBook Pro

Wacht, je mist aanbiedingen! Vergelijk voor je vertrekt.


Door te vergelijken bij alle aanbieders kan je veel besparen.

 

Apple is onze passie, met MacKopen.be proberen we onze passie voor Apple te delen. Apple is prijzig, net daarom is MacKopen opgericht. Daarnaast zorgen we er graag voor dat je elk jaar je nieuwe iPhone of andere Apple toestellen zo snel mogelijk hebt na de lancering, zonder meerkost :-)

Geen reacties

Leave a reply

MacKopen.be
Logo